Zostań trenerem, hodowcą lub koordynatorem! Zdobądź rzadkiego startera z 6 Generacji!!
Przyszłam na salę treningową, która była lasem Chespin miał tu idealne warunki do nauki ruchów! - Chespin! Na początku dam ci TM 53 Energy Ball! - Powiedziałam i użyłam maszynki do TM, aby pokemon nauczył się ruchu. - Nauczę cię teraz innego ataku, a mianowicie Ostrego Liścia! Musisz skupić energię w swojej koronce i wystrzel z niej kilka liści w tamto drzewo, potem w skałę, a następnie w krzew! - Powiedziałam do pokemonki pokazując jej coraz mniejsze cele i oddalone o większą odległość. - Byłabym zapomniała! Oto obrazek jak to wykonać:
Ten pokemon to Sudowoodo! On też skupia energię w swojej antenie na czubku głowy i z całej siły atakuje przeciwnika, oto twoje zadanie! A to opis: Atak przy pomocy ostrych jak brzytwa liści, które mogą zadać krytyczne obrażenia. - Dodałam szybko
- Hope! Teraz podaruję ci TM'y! Oto dwa dla ciebie: TM 86 i TM 10! - Powiedziałam i wypuściłam resztę pokemonów. - Vin, Rei! Dam wam po dwa nowe ruchy za pomocą TM'ów! Oto dla ciebie Pidgey: TM 17 i TM 40! Dla ciebie Venipede TM 06 i TM 22! - Rzekłam i znów coś powiedziałam do pokemonów: - Vin! Chciałabym nauczyć cię Trującego Ogona! Użytkownik atakuje wroga ogonem koloru fioletowego. Chyba znasz tego pokemona. To Scolipede! Twoja najwyższa forma ewolucyjna, poprostu skup truciznę w ogonie i zaatakuj tamto drzewo! - Pokazałam pokemonowi drzewko. Rei! Ciebie nauczę Szybkiego Ataku! Użytkownik rzuca się na wroga z prędkością, która sprawia, że jest prawie niewidoczny.
Patrz to jest Pidgeotto, twoja następna ewolucja! Poprostu rozpędź się niewiarygodnie szybko z góry do dołu i zaatakuj inne drzewo![/b] - Rzekłam i wskazałam drugą roślinę ptaszkowi. - [b]A tobie Hope wspaniale idzie! Oby tak dalej.